menü

A legtrendibb retro ital

Igen, a smoothie az. Miért is? A szuper egészséges frissítő hazánkban csak 5-6 éve trendi, ám tengerentúli pályafutását már az 1930-as években megkezdte.
A 70-es években, a hippikoszak közepén, amikor a természetesség volt a legfőbb  üzenet, a smoothie főleg az egészségtudatos éttermek és bárok kínálatában szerepelt.  Állítólag  a nevét is a hippikultúrának köszönhetjük: a friss gyümölcsök íz-, és szín orgiája ihlette a “bársonyos”, “lágy”  (smooth) jelzőt.

A 70-es-80-as években itthon mi még csak távolról barátkozunk a turmixgépekkel (az NDK levehető ajtósokkal leginkább), viszont az Amerikából Európába is begyűrűző fitness őrület képviselői már robotgép csodákkal keverték maguknak a finomabbnál finomabb friss, jeges, gyümölcskoktélokat.

Lehet, hogy Arnold Swarzenegger még egy jó hideg sört dobott be edzések után, de miután a kaliforniai fitness keresztapa, a nála kétszer idősebb, egészséges táplálkozást (és friss leveket) hirdető Jack Lalanne bodybuilder egy versenyen szépen megverte, már ő is elgondolkodhatott az egészséges életmódról.

A smoothie-k receptvilága csaknem kimeríthetetlen, kizárólag a fantázia szab határt a  lehetséges változatoknak.

Egy klasszikus smoothiehoz tulajdonképpen nem kell más, csak sok friss gyümölcs, jég és joghurt. Így lehet belőle könnyű reggeli; vagy fagyival, csokival felturbózva egy jó desszert, és zöldségekből, proteinnel készítve akár egy tápláló étkezés.  Kinek mire van éppen szüksége, vagy éppen mi illik az étrendjébe.

A BURGER KING® a smoothiek smoothie-ját, a legnagyobb kedvenceket, az úttörő eper-banán és mango smoothiet kínálja portfoliójában. Kiegészülve a nyár hazai gyümölcseivel, már kapható a meggyes-málnás smoothie is.

Néha profi segítséget is igénybe veszünk a készítéshez, tőle a smoothie authentikus kiejtését is el lehet csípni. :)

Megérkezett a jeges smoothie háromféle ízben a BURGER KING®-be!

Kattints ide, és keverd ki te is a kedvenced!

Írd meg véleményed!
Éttermek
Éttermek
}
Tovább a karrier oldalra!