menü

Az ANGUS marha

Nagy siker volt a májusi “Itt az Angus, hol az Angus?” játékunk, ami bizonyítja, hogy jól ismeritek és szeretitek az ANGUS XT™ és Steakhouse ANGUS termékeinket. Vajon miért érdekes és különleges az Angus marha? Most megtudhatjátok.


Az ízletes, porhanyós marhahús története nem feltétlenül a grillrácson kezdődik.

A grillezés, a fűszerek nem fedik el, ha az alapanyag nem tökéletes. A kiváló marhahús féltve őrzött szaktudása nem is a hentespultokon, hanem már a tenyészetelepeken születik. Nem mindegy ugyanis, hogy húshasznosítású-,  vagy tejelő szarvasmarháról van szó. A húsmarha könnyebben raktározza a megfelelő helyekre a zsírt (az izomrostok közé),  amitől márványos lesz a hús. Steaknek igazán csak a húsmarha való, a tejmarha élvezeti értéke, - ha steaknek próbáljuk elkészíteni-  vajmi kevés; rágós és száraz. Továbbá fontos az állat származási helye, a vágási kora, és nem utolsó sorban az érlelése, ennek során bontakozik ki az igazi lágy, szaftos aroma.

Az Angus, (sokszor Aberdeen Angus , röviden A. A) skót vad marhákból kitenyésztett erőteljes testalkatú fekete, kisebb mennyiségben vörös színű szarvasmarha. Elnevezése arra a két grófságra utal - Aberdeen és Angus-, ahol ennek a fajtának a legfontosabb vonalait nemesítették.  A Brit szigetek mellett elterjedt egész Európában, Észak és Dél- Amerikában, Új-Zélandon és Ausztráliában.

Genetikailag szarv nélküli fajta, nyaka izmos és széles, hengeres formájú törzzsel és könnyű csontozattal. A magas húshányad szintén jellemző rájuk a telt vállak, hosszú és széles hát, valamint a mélyen lenyúló combizomzat révén. A fajtára jellemző az engedelmesség, és bár nem agresszívak, de azért nem tekinthetők aranyos kis háziállatoknak, hiszen az emberi erőnek az 500 kilós tehénnel, vagy akár egy tonnás bikával szemben esélye sincs.

Reméljük, hogy Ti is értékelitek a prémium minőségű húsból készült termékeinket.

Az ANGUS XT™ szendvicsnél a finom marhahús mellett, a friss paradicsom, lilahagyma és saláta bizorsítja az eXTra ízt.

A Steakhouse ANGUS esetében pedig  majonéz, BBQ szósz, sajt, ropogós pirított hagyma és bacon vadítja meg a “szent tehenet”.

 


Írd meg véleményed!
Éttermek
Éttermek
}
Tovább a karrier oldalra!