menü

Burger King hírességek - David Beckham Brazíliában

Június közepén jelent meg David Beckham új dokumentumfilmje, amelyben a focista és stílusikon a brazíliai őserdőkben kalandozik legjobb barátaival. Keresi önmagát és imádja, hogy 22 éves futball karrierje után, életének olyan szakaszához érkezett, amikor szabadon élhet kedvteléseinek. Talán nem véletlen hogy a 2013-ban visszavonult játékos pont Brazíliát választotta kalandozásai céljául, hiszen az év legnagyobb labdarúgó eseménye éppen ott zajlik. Sőt talán szándéka volt, hogy a 2014-es FIFA VB mellett, Brazília teljesen más arcát mutassa meg az embereknek.


A jövőre 40 éves,  aranylabdás angliai középpályás, 2009-ben még nem tartotta kizártnak, hogy remek formába hozza magát, és amennyiben hazája válogatottja igényt tart rá, akkor beleveti magát a brazil focirengetegbe.  (Nem ő lett volna a legidősebb játékos, hiszen a columbiai csapat kapusa 43 évesen is játszik a VB-n.)

Vallomásaiból kiderül, hogy időről időre azóta is felébred benne a vágy, hogy játszon, visszatérjen a pályára.

Az időközben amerikai futballklub tulajdonossá vált Beckham, hamarosan egy új csapatot léptet az amerikai nemzeti bajnokságba (MLS). Ha játszani, nem is fog, de tesz az ügy érdekében, hogy az észak-amerikai kontinenssel is megszerettesse a focit.  Viszont úgy tűnik a stadionépítés nem megy mindenhol olyan könnyedén, mint hazánkban; Beckham az elmúlt hónapokban többször tárgyalt Miami helyszíneken, de kézzel fogható eredményt még nem sikerült elérnie egy saját, 20 ezer fős stadion érdekében.

Valójában milyen formában van Becks a foci terén? Az nem derül ki.

“Aranylabdáit” mostanában már csak alsónemű reklámokban villogtatja; viszont az Amazóniában készült motoron pózóló, kócos hajú felvételek, egy érett, sármos, borostás, immáron felnőtt férfit ábrázolnak. Kissé von le csak a térdremegtető faktorból, hogy hangja még mindig inkább kicsit kifiús, és még az amerikai évek sem koptattak sokat enyhe tájszólásán.

Ám vitathatatlan, hogy média és stílus ikon, akit nők százezrei imádnak és legalább ugyanennyi férfi igyekszik utánozni. Még mi is majdnem levettük róla az inget egy vicces smoothie reklámunkban, amely a tengerentúlon Beckham egyik legsikeresebb reklámja volt.

Nagy gólokat tőle már nem várhatunk, de úgy marad meg a futballemlékezetben, mint a kilencven-kétezres évek egyik meghatározó futball nagykövete.

Hatalmas gólokért nézzétek tovább a VB-t, hatalmas ízekért pedig nézzetek be a BURGER KING®-be.

 

Írd meg véleményed!
Éttermek
Éttermek
}
Tovább a karrier oldalra!