menü

NASCAR - BK Racing

Február végén elindult a NASCAR Sprint Kupa, a tengerentúl legnépszerűbb technikai sportjának 36 héten át tartó őrülete, melyet a BURGER KING® is támogat!


NASCAR (National Association for Stock Car Auto(mobile) Racing, azaz Széria (gyári) Autók Versenyének Nemzeti Szövetsége) az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb autóverseny sorozatokat működtető szervezete.

Színes, dübörgő kavalkád, felbőgő motorok, nyers erő,  40 versenyautó, 800 lóerő és akár 320 km/ órás száguldás. Csak, hogy el tudjuk képzelni, ez a sebesség olyan, mintha egyetlen másodperc alatt egy focipálya teljes hosszán repülnénk át.

A verseny gyökerei az 1920-30-as évekre, az amerikai szesztilalom idejére nyúlnak vissza, amikor a csempészek saját kezűleg tuningolt autóikkal próbáltak kereketoldani az őket üldöző rendőrök elől és szabadidejükben, autószerelőkkel és egyéb kalandvágyó fiatalokkal kiegészülve, rögtönzött pályákon szórakoztatták magukat. Ezzel megszületett a szériaautó (stock-car) versenyzés.

Az első teljes verseny évad 1949-ben zajlott, 5000 dolláros összdíjazással.

Az évek során újabb pályákkal és helyszínekkel bővültek, a verseny évről évre egyre felkapottabb lett. Népszerűség tekintetében az 1979-es évadnyitó Daytona 500-as verseny képernyőre tűzése jelentette az áttörést, amely egyébként is az egyik legkeményebb futam, a maga 500 mérföldes (800 km) távolságával és elképesztően gyors, 33 fokban döntött kanyarokkal tarkított  pályájával.

A NASCAR a legjobb versenyzőket vonzza, de világa nem egy zárt, megközelíthetetlen távoli álom, hanem maga a nyitottság és a valóság.  A 75 millió rajongó méltán érezheti, hogy egy nagy család része, ahol a legidősebb versenyző 51, a legfiatalabb pedig 20 éves.

BK Racing támogatásakor a BURGER KING® ehhez a mindent elsöprő élményhez csatlakozott.A BK Racing a 2014-es szezont új versenyzőkkel képzelte el, akik koruknál  fogva is egy nagyon friss, fiatalos vonalat képviselnek.  A Burger King támogatottja Ryan Truex a #83-as számú 900 lóerős Toyota Camryval versenyez, a BK Racing istálló másik versenyzője a #23-as rajtszámmal induló Alex Bowman.


Az elszántság nem  hiányzik a versenyzőkből, egy remek csapat áll a háttérben, a gyengébb, időjárási viszontagságokkal tarkított futamok után mindannyian bizakodnak a kedvező fordulatokban.

 

Írd meg véleményed!
Éttermek
Éttermek
}
Tovább a karrier oldalra!