menü
2011. Október 13.

A BURGER KING® története

A BURGER KING®-et 1954-ben Floridában alapította meg közös vállalatként James McLamore és David Edgerton. Ez a két ember széleskörű ismeretekkel rendelkezett az éttermi üzletről és hitték, hogy szükség van egy gyorskiszolgáló étteremre, amely elérhető árakon minőségi ételeket kínál vonzó és tiszta környezetben. 1957-ben vezették be a világhírű WHOPPER® szendvicset, amely hamar a cég vezető terméke lett és ma már naponta több, mint 1,6 millió db-ot adnak el belőle világszerte. A két ember lelkes elhatározásából született a terjeszkedés ötlete és 1967-re már 274 éttermet nyitottak.

Ma a BURGER KING® a világ második legnagyobb gyorsétterem hálózata több mint 11.000 étteremmel és naponta több, mint 15 millió vásárlóval. A cég 300.000 -nél is több embert foglalkoztat a Föld 61 különböző országában és kultúráiban, Ausztráliától Venezueláig.

Európában, Spanyolországon és Németországon kívül, az Egyesült Királyság az egyik legfontosabb piaca a BURGER KING®-nek. Jelenleg több mint 500 étterem van az Egyesült Királyságban. 10 %-uk saját tulajdonú, a többit pedig kb. 60 franchise cég üzemelteti. Az Egyesült Királyság a központja a BK EMA-nak, amely az európai és közép-keleti BURGER KING® hálózat központja Uxbridge-ben 1992 óta.

A magyarországi BURGER KING® éttermeket a Fusion Zrt. üzemelteti, a Burger King Corporation licensze alapján. A Fusion Zrt. jelenleg nem tervezi további franchise partnerek bevonását.

}
Tovább a karrier oldalra!